Son Bessó - Descripció PDF Imprimeix Correu electrònic
Índex d'article
Son Bessó
Localització
Notes històriques
Descripció
Galeria
Totes les pàgines

El conjunt està format per una sèrie de cossos de diverses alçades i volums i diferents èpoques de construcció.

La casa principal, del segle XVIII, se situa a l’extrem de ponent. És de planta rectangular, amb parets mestres de pedra en verd i cantons i obertures de pedra de marès. La coberta és de teulada a dos vessants amb teula àrab. Presenta dues plantes d’alçat: planta baixa i pis. L’aiguavés de ponent mostra tres crugies, amb una finestra atrompetada a cadascuna, a l’alçada de la planta baixa. La part de migjorn d’aquest aiguavés, al primer pis, ha estat transformada parcialment en terrassa. L’aiguavés de llevant és el que respecta millor la construcció original.

Més a llevant, hi ha dos cossos disposats en forma d’L, dels segles XIX-XX, amb les parets mestres de pedra de marès. Un d’un aiguavés i l’altre de dos. Una dependència auxiliar d’una sola planta d’alçat, allargassada, tanca l’L pel costat de llevant i forma una mena de clastra-jardí oberta per migjorn. A darrere, per tramuntana, se li adossa una vaqueria que manca d’interès arquitectònic.

En general, es tracta d’un conjunt que encara conserva l’aspecte rústic. Malgrat això, les cases han patit algunes transformacions que han desfigurat el nucli primitiu.

La descripció del conjunt s’ha vist condicionada per la impossibilitat d’accedir-hi, ja que no ens hi ha estat permesa l’entrada. Caldria realitzar una inspecció ocular més detallada per comprovar si hi ha cap element arquitectònic rellevant.Darrera actualització de dimecres, 22 de gener de 2014 19:32
 
Joomla Templates by Joomlashack