L'Aranjassa - Descripció PDF Imprimeix Correu electrònic
Índex d'article
L'Aranjassa
Localització
Notes històriques
Descripció
Galeria
Totes les pàgines

Les cases de la possessió daten del segle XVII. Són de dimensions modestes, amb una volumetria marcada per l’horitzontalitat i baixa alçada. La part principal consta de dos cossos en angle recte, amb un pati o clastra al costat de xaloc, tancat amb un mur, on hi ha el portal forà, d’arc carpanell. El portal apareix coronat per un frontó amb un plafó de rajoles policromes amb la figura de Crist Rei. Aquest ingrés comunica amb la clastra, amb la façana principal que presenta dues plantes d’alçat; el portal d’accés a la casa és de llinda. A l’esquerra de la clastra hi ha un coll de cisterna, adossat a l’angle dels murs.

L’edifici té planta baixa, o habitatge dels pagesos, i porxo. Les façanes són massisses, amb poques obertures, i arrebossades; ofereixen un aspecte rústic i antic, que contrasta amb el vistós plafó ceràmic del portal forà.

La coberta és a doble vessant de teula àrab. A la part posterior, hi ha un pati envoltat per construccions d’ús agropecuari. Annexat obliquament cap a gregal, destaca el llarg edifici rectangular dels sestadors.

Segons la Revisió del Pla general d’ordenació urbana de 1985, de 1994, gaudeix d’un grau de protecció B, és a dir, d’una protecció estructural, que és la més baixa que atorga el Catàleg de Protecció d’Edificis de Palma.Darrera actualització de diumenge, 7 de febrer de 2010 13:47
 
Joomla Templates by Joomlashack