Son Pisà - Descripció PDF Imprimeix Correu electrònic
Índex d'article
Son Pisà
Localització
Notes històriques
Descripció
Galeria
Totes les pàgines

Constitueixen unes antigues cases de possessió d’estructura de parets mestres amb cantonades de carreu de marès. L’edificació està formada per una sèrie de cossos entorn d’una clastra, formant una U, i a la qual s’accedeix per un portal de marès de mig punt, obra probablement de la segona meitat del segle XIX. L’habitatge ocupava una de les ales, mentre que la resta es dedicava a dependències utilitàries. Exteriorment, s’acoblen entre si perpendicularment o longitudinalment i presenten diverses alçades. Predomina la planta baixa i un pis; algunes zones tenen porxo. A la coberta, de teula àrab, hi ha alternança de vessants: es combina la coberta d’un aiguavés amb la de doble vessant. Totes les obertures són allindanades, de formes quadrades i rectangulars i de diverses mides. Cap element notable de tipus ornamental es conserva a l’exterior, a excepció del portal forà. La clastra, empedregada i amb cisterna, presenta una galeria porticada, de columnes poligonals (CPE, Revisió PGOU 1985).

Segons Sebastià Gamundí Boscana, arquitecte encarregat de la rehabilitació de les cases (2001-04), els materials constructius emprats per a la torre són clarament diferents i més antics que els de les cases annexes, potser de factura medieval, amb una grossària de les parets que no és normal per a un habitatge i sí per a un edifici que compleix una funció defensiva. La part superior presenta fins i tot interiorment unes formes del que pogueren ser uns merlets.

Segons la Revisió del Pla general d’ordenació urbana de 1985, de 1994, el conjunt gaudeix d’un grau de protecció B, és a dir, d’una protecció estructural, que és la més baixa que atorga el Catàleg de Protecció d’Edificis de Palma.Darrera actualització de dissabte, 12 de juny de 2010 17:37
 
Joomla Templates by Joomlashack